donderdag 24 november 2011

een rustig maandje

Hallo!


Afgelopen weken hebben we ons een beetje tam gehouden..... Weinig dingen ondernomen, maar heerlijk gerelaxed in ons paleisje!


Op 6 november was Rob jarig. We zagen een beetje op tegen deze dag. Het is zo'n dag waarop  je je familie en vrienden meer mist, omdat je graag samen wilt zijn. Maar goed, dit gaat nu eenmaal niet..... dus skypen we maar extra veel!
's Ochtends hebben we Rob verrast met een zingende fanfare bij zijn bed.... Dit kwam niet helemaal tot z'n recht omdat Rob een beetje een kater had van het festival waar hij de avond ervoor gefeest had. Ook wilde Juul niet echt zingen, ze wilde niets liever dan eindelijk de cadeautjes uitpakken die we voor Rob gekocht hadden....


's Middags zijn Vicky, Maarten-Jan en de kinders op bezoek geweest. Lekker stukje taart gegeten, gelachen om de hoeveelheid nederlandse lekkernijen we in hun container hebben gestopt en gekeken naar het viertal die stond te zingen en dansen op K3! Erg gezellig!!!!


De dag na Rob's verjaardag zijn we naar Disneyland gegaan. Heerlijk even ontspannen en gek doen! Wij zijn dan echt niet de gekste..... Chinezen zijn helemaal gestoord...... Volwassen Chinezen staan een half uur in de rij om met een Disneyfiguur op de foto te gaan.
 even knuffelen met Minnie Mouse!
 een family picture
joepie! ik heb een suikerspin gekregen!!!


Inmiddels is het weer ook volledig omgeslagen. Van 34 graden gaat het opeens naar tussen de 20 en 25 graden. Nu hoor ik jullie al denken...... heerlijk lenteweer! Maar toch voelt het ECHT KOUD! Vooral wanneer het stevig waait, lopen wij in een trui met bodywarmer rond.
Eerst dacht ik dat de mensen hier gek geworden waren, om zich zo warm te kleden bij die lekkere temperaturen. Maar ik denk dat je echt went aan het hele warme weer. Wanneer het dan 10 graden kouder wordt, lijkt het ook echt koud. Dus ik denk dat we onze winterjassen misschien toch nog wel nodig gaan hebben!!

Er zijn trouwens nog genoeg dagen over dat het wel lekker weer is! Dan lopen we lekker in ons shirt buiten!

En net als in Nederland; wanneer de dagen kouder worden, heb je zo een griep te pakken. Ja, ik heb er deze week aan moeten geloven. Hoofdpijn, beroerd, misselijk, niet kunnen eten, moe, spierpijn, koorts.... het was verschrikkelijk!
Veel in bed gelegen (thank god for the helper!), af en toe mezelf gedwongen om wat te eten en superchagerijnig zijn! Ik heb afgelopen week NL echt gemist, en dan vooral jullie allemaal!

Vorige week zondag zijn we naar MONG KOK gegaan. Dit is het drukbevolkste gedeelte op de hele wereld. We gingen ernaar toe om een konijntje te kopen. Vrienden van ons hier hebben er een paar weken geleden een gekocht en Juul zag dit ook wel zitten. Dus wij op pad! Sep in de draagzak (een wandelwagen is niet te doen hier) en Juul heel stevig bij de hand..... Bah, niets voor mij!
Als het er wat rustiger was geweest, zou het vast leuk zijn om hier rond te neuzen. Je hebt een hele lange winkelstraat met allemaal kleine winkeltjes. In ieder winkeltje verkopen ze dieren. Honden en poezen in kleine stapelhokjes, konijnen en hamsters in kooitjes en vissen in aquariums (maar ook honderden vissen in kleine zakjes water, klaar om met een koper mee te gaan!)

Uiteindelijk hebben we een konijntje gekocht. Het allerliefste konijntje dat we konden vinden, want dat was wel belangrijk volgens Juul.
Juul heeft haar Catoo genoemd. Lekker Hollands!
En toen op weg naar huis (zonder auto!). We besloten maar niet met de metro terug te gaan. We hadden nl een doosje met Catoo erin, een grote doos met het hok van Catoo, twee tassen vol met eten en andere zooi voor Catoo en natuurlijk twee kleine kinderen. Dus dan maar met de taxi!

Thuis aangekomen mocht Catoo natuurlijk uit het doosje. Sep had hem nog niet gezien, omdat hij lag te slapen toen we het konijn kochten. Hij keek zeer verbaasd!!
Catoo was ook wat onwennig, trilde helemaal en keek angstig rond.
 eerste verkenning
 rustig aaien op de bank
Juul is helemaal dol op Catoo. Ze wil hem zo vaak mogelijk uit de kooi halen, knuffelt hem helemaal suf. Maar snapt nog niet zo goed dat je niet met konijnen mag gooien....
Sep vindt het nog steeds een beetje vreemd allemaal. Hij vindt het best zolang Catoo in zijn kooi zit of los loopt. Op schoot vindt Sep niet leuk!


Nog even wat gekke foto's van onze kroost
 kiekeboe!
kijk eens mama......
 Sep wil per se net als mama met zijn handen in zijn zakken lopen
 Rob vermaakt zich ook prima in de speeltuin!!
SinterPiet
Komende zaterdag komt Sinterklaas hier in Discovery Bay...... We zijn benieuwd!!!
Nou jongens en meisjes!
Dit was ie dan weer.
Vriendengroep; bedankt voor de supergezellige skype-uurtjes!!!

Dikke kus,
familie van de Bende

Geen opmerkingen:

Een reactie posten