donderdag 26 januari 2012

Bezoek vanuit den Nederlanden.....

KUNG HEI FAT CHOI

Poeh, poeh, wat een gekke weken hebben wij achter de rug.
Allereerst zijn zowel Juul als Sep behoorlijk ziek geweest. Bij beiden begon het met een gewone verkoudheid, lekkere gele loopneuzen en traanogen. Dus wij aan de slag met Luuf, uien op de slaapkamer etc etc. Maar helaas, het mocht allemaal niet baten. Onze kinders werden steeds zieker. Juul lag op een bepaald moment gewoon gillend op de bank. Het gekke was alleen, dat ze beiden geen temperatuur hadden.
Toch maar even naar de dokter hier gegaan met Juul. Volgens de arts zat heel haar hoofdje vol met ontstekingen, waaronder een fikse oorontsteking. En wat wordt er hier gedaan bij een ontsteking; je krijgt een volle tas met medicijnen mee naar huis (en je bent zelf heel wat eurootjes armer......).
Thuis zijn we aan de gang gegaan met de medicijnen (met uitzondering van de pijnstilling die we meegekregen hadden, wilde het eerst met de vertrouwde paracetamolletjes vanuit NL proberen). Binnen een half uur, stond mevrouw weer te zingen en dansen in de kamer! Het leken wel drugs......

Twee dagen later ook met Sep naar de arts gegaan. Hij bleef maar snotteren, hoesten, huilen en mopperen de hele dag! Omdat hij natuurlijk nog niet zo goed aan kan geven waar hij last van had, wilde ik hem toch maar even na laten kijken.
De arts vond geen gekke dingen, alleen wat infecties (= gewone verkoudheden). Toch kreeg hij ook een tas vol met medicatie mee naar huis (geen antibiotica, maar vanalles om de infectie tegen te gaan). Ook hij knapte snel op! Gelukkig maar, want een paar dagen later kwam het hoge bezoek!!!

Maar eerst werd er op het Sunshine House een Chinees Nieuwjaarsfeestje georganiseerd. Alle kinderen mochten in Chinese klederdracht naar school komen. De kinderen hadden weer liedjes ingestudeerd samen met de Manderin juf en de ouders mochten weer komen kijken. Geweldig hoeveel tijd ze hier besteden aan performen!
 nu de speetoogjes er nog bijdenken.......
En via onderstaande links kun je weer genieten van haar zangkunsten :-))


Na heel dit feestgedruis was het weekend aangebroken dat we onze Rob en Inge van het vliegveld in Hong Kong konden gaan halen. Tja, ik moet je zeggen dat een weekend dan wel lang duurt wanneer ze pas zondagavond aankomen.......
Dus toch maar geprobeerd het weekend door te komen door wat aan te rommelen. Rob ging zaterdagochtend met een andere Nederlander hiken. Ze hadden in 3 uur een tocht van ruim 16 km gelopen. Hij kwam met z'n tong op z'n knieen thuis aan.......
Eindelijk wat het zondagavond. Gelukkig hadden de kinderen s middags goed geslapen, dus hop: je mooiste kleren aan (dit vond Juul zeer belangrijk) en de bus in naar HK airport.



Rob en Inge hadden een reis achter de rug van 20 uurtjes. Ze hadden in het vliegtuig wel goed geslapen, maar waren toch wel een beetje gaar. Dus snel naar huis, even gek doen met Juul en Sep, heerlijk gekletst en gelachen over dingen die de afgelopen maanden in NL gebeurd zijn onder het genot van een drankje en toen allemaal ons bedje in.
Juul en Sep hadden trouwens allebei wel even moeten ontdooien, ze vonden het erg spannend allemaal, maar al snel waren ze helemaal hyper. Sep wist trouwens ook precies de namen van Rob en Inge en riep ze dan ook steeds om iets te laten zien. Juul vertelde vooral ronduit over alle dingen die wij in Hong Kong hebben; een radio/televisie......... Bijzonder he!

De volgende dag was Sep jarig. Allereerst zijn we naar Nging pong gegaan. De hoge berg waar de Boedha staat. We gingen er weer met de kabelbaan heen, maar omdat het koud en mistig was hadden we niet zo'n mooi uitzicht. Beter gezegd; we zagen vrij weinig.....
Eenmaal boven, zagen we in de mist de Boedha. Geeft wel een bijzonder en gaaf effect.
Het was ook echt berekoud. We hadden onze dikste kleren en jassen al aangedaan, maar het was nog bibberen geblazen. Sep had ijskoude handen, maar hij vond het prima allemaal. Tot hij viel en op zijn handjes landen. Toen was het huilen geblazen........
 5 minuutjes voor de val.......
 AUW!
 Lekker bij papa in de rugdrager kijken naar het optreden van de draak

We zouden eigenlijk vanuit de Boedha naar beneden wandelen, maar het was zo koud/mistig/miezerig dat we het niet aandurfden. Ook hadden we deze tocht nog nooit gelopen, dus wisten ook niet precies hoe lang we erover zouden lopen en of de wegen goed begaanbaar waren. We zijn dus maar met de bus terug gegaan.

Thuis was het tijd voor feest! SEP werd 2 JAAR!!!!! Hieperdepiep hoera!!!
We moesten Sep wakker maken, hij was in de rugdrager op weg naar huis in slaap gevallen. Tja, Sep wakker maken heeft niet altijd een positief effect.
Via onderstaande link kun je Sep bewonderen, terwijl wij lang zal hij leven voor hem zingen....
De taart moest even op de heater staan (kwam uit de vriezer)
 proficiat Sep

 Sep was erg blij met al zijn cadeautjes!
Dank jullie wel allemaal voor alle leuke cadeau's. Sep (en Juul) zijn er superblij mee!!!!!!
Komende zaterdag geven we nog een feestje voor Sep in het speeltuintje bij ons appartement. Dan komen wat Nederlandse vrienden en de kinderen uit zijn klas. Dat wordt vast ook weer reuze gezellig!

Dinsdagochtend zijn we met z'n allen door Discovery Bay gaan wandelen (door de miezerregen....). Op deze manier wilden we onze Rob en Inge een beetje een beeld geven van waar wij wonen. Inge omschreef Discovery Bay als een vakantiepark; rustig/schoon/plaza met winkeltjes en barretjes.
's Middags zijn Juul en Sep bij Catherine gebleven en zijn wij met z'n vieren naar Hong Kong Island gegaan (de grote stad!). Hier hebben we mega winkelcentra bekeken met hele dure merken en we zijn naar the Peak gegaan. Vanaf the Peak heb je een schitterend mooi uitzicht over de skyline van Hong Kong. Maar het was helaas weer ongelooflijk mistig, je kon niet verder dan 5 meter voor je kijken...... Geen schitterend uitzicht dus!!!!
 mooi he, dat uitzicht.....
even lekker gek doen in de kroeg!
Nadat we ons helemaal nat hadden laten regen, even opgedroogd waren in de kroeg, zijn we superlekker uit eten gegaan. In een redelijk chique restaurant (waar Rob ook regelmatig voor zijn werk heen ging) en waar ze volgens Rob de lekkerste cheesecake van de hele wereld hebben!
Rob en Rob gingen voor een biefstukje, Inge en ik voor de barbeque shrips. Heerlijk!!!!! (alleen zat er wel heeeeeeel veeeeeeel knoflook bij de garnalen.....)
En toen kwamen de toetjes. Ze komen dan met een groot dienblad waar vier verschillende taarten opstaan. Taarten zo groot als een 6 persoons taartje in NL. Rob wilde natuurlijk heel graag de cheesecake, de andere Rob had meer zin in de appeltaart. Dus hebben we ze maar allebei genomen!!!! Inge kon op het einde helemaal geen hap meer door haar keel krijgen. We zaten allemaal tjokkie vol!

Na het eten was het tijd voor het vuurwerk voor Chinees Nieuwjaar. En daarna hebben we nog een afzakkertje genomen in de kroeg. Het was een erg gezellige dag!


Woensdagochtend was het droog, dus hup naar buiten om alsnog een mooie wandeling te gaan maken. Omdat het nog wel erg koud was, duurde het even voordat iedereen startklaar was. Toen we uiteindelijk buiten waren, begon het weer te regenen........ Grrrrr!
We zijn toen maar naar een binnenspeeltuin gegaan. Hier hebben onze Rob en Inge zich helemaal uitgeleefd met Juul en Sep. En als ze even wilden gaan zitten om uit te rusten, riep Sep: Rob, Robbie..... mee, mee!
's Middags nog even gedouched en gezorgd dat de koffers weer dichtkonden en weer op weg naar het vliegveld.

 Het afscheid viel wel even zwaar! We hebben zo genoten van hun bezoek, maar nu lijkt het wel alsof we weer even terugvallen...... Maar goed, niet getreurd, over een paar weekjes komen ons pap en mam alweer en daarna is het alweer bijna april en komen wij naar jullie toe!!!
Genoeg mooie dingen om naar uit te kijken!

Love you all!
X

Geen opmerkingen:

Een reactie posten