donderdag 20 oktober 2011

bijna halloween....

Hey you all!


Oh, wat gaat de tijd toch snel! We zijn hier alweer bijna 7 weken en we hebben zo ontzettend veel meegemaakt! Soms lijkt het alsof we in een rollercoaster zitten.... alles gaat hier zo ongelooflijk snel! En we hebben zoveel tijd om leuke dingen te doen en aandacht aan de kids en aan elkaar te besteden! Heerlijk!!!


Eerst even een stukje over the Sunshine School.
Dit is nl niet allemaal vanzelf gegaan.... Juul heeft heeeeeeel veeeeel moeite gehad om op school te wennen. Ze wilde de klas niet in, moest van mijn been getrokken worden en heeft hele ochtenden gehuild! Echt heel erg zielig. Wanneer ik langs de school liep om boodschappen te doen, en even naar binnen spiekte, zag ik haar zielig, met haar schouders naar beneden gezakt, op een stoeltje zitten. Ook hield ze de hele dag haar tas op haar rug, ze wilde hem niet afdoen...
Weg was de spontane meid die ze altijd geweest was. Ook thuis had dit alles z'n impact; Juul sliep erg slecht, krijste in haar slaap en at niets meer (op twee kleine crackers na).....
Na 1 1/2 week ging het langzaamaan beter en kwam ze iets enthousiaster thuis. Het valt natuurlijk ook niet mee; ze verstaat de taal niet, ze kent de juffen niet en ook het onderwijssysteem is heel anders dan de Plu in Reusel!
Sep deed het daarintegen vanaf dag 1 voorbeeldig. Voordat kinderen 2 jaar zijn, moet er een volwassenen bij het kind blijven onder lestijd. Dit maakte het natuurlijk voor Sep wel wat gemakkelijker, zo lekker vertrouwd bij mama. Maar het is een engeltje op school....... (wat we dan ook weer niet van hem kennen...). Hij doet goed mee tijdens de lessen, danst/zingt/knutselt en dat alles zonder te mopperen. Geweldig!
 het schitterende schooluniform van Juul!
In de klas van Sep zat nog een nieuw kindje; Paul. Ze wonen sinds half september in Discovery Bay en komen oorspronkelijk uit Belgie. Ze hebben jaren geleden ook in HK gewoond en zijn daarna naar Cairo verhuisd. Nu zijn ze dus weer terug.
Elizabeth (de moeder van Paul) is een superaardige vrouw. Ze had direct door dat ik het lastig vond om Juul huilend achter te laten. Was trouwens ook niet zo moeilijk om dat door te hebben, omdat de tranen over mijn wangen liepen....
Inmiddels heb ik met Elizabeth al verschillende dingen ondernomen. Op de dagen dat Sep naar school gaat, gaan we uit school heerlijk wat drinken in een koffiebar! De kids kunnen daar heerlijk spelen en wij hebben de tijd om lekker te kletsen. Erg leuk!


Vorige week was er weer een public holiday. We zijn die dag naar Ocean Parc geweest. Dit lijkt een beetje op het dolfinarium, maar dan met meer verschillende attracties erbij. De kinderen hebben zich prima vermaakt.


 heerlijk klimmen en klauteren!
 spannend hoor zo'n ritje in het treintje! '
Hou je goed vast, Sep....
Echt gek om een pandabeer in levende lijven te zien.
Het lijkt net een knuffelbeer!

Vorige week zondag waren we door Tommy (leverancier die Rob nog van Edco kent) uitgenodigd om bij hem thuis te komen bbq'en. Dus wij ons netjes aangekleed en met de ferry naar Central HK, waar Tommy ons op zou pikken. Toen we uit de ferry stapten en Tommy zagen, bleek al snel dat we ons voor niets netjes hadden aangekleed. Tommy liep zelf in een afgewassen spijkerbroek en een adidasshirt.... Bij zijn huis aangekomen, ontmoeten we de rest van de family. Vrouw Janice en kinderen liepen in een trainingsbroek en shirt......
We hebben er heerlijk gegeten, werden echt volgestopt met allemaal lekkere dingen! Van chinese salades tot lamsrack op de bbq. HEERLIJK!!
De kinderen vonden het erg leuk om met Juul en Sep te spelen. Ze vonden de blonde haren superbijzonder en hebben de hele middag foto's gemaakt van zichzelf met onze kids.........

Via Vicky (vrouw uit Veghel) kunnen we nog een hoop spullen vanuit NL naar hier laten verschepen. Zij hadden nl nog een container naar hier te verschepen en hadden nog wat ruimte over (ongeveer een aanhanger vol), of wij nog wat nodig hadden.....
Nou dit laten we ons geen twee keer zeggen! We hebben de ouders van Rob een hamsterlijst toegestuurd, om voor ons te gaan hamsteren!! Pakken hagelslag, blikken knakworst (van unox natuurlijk), rookworst (ook van unox...), bouillionblokjes, stroop, pannenkoekenmix, mayonaise, nibit chips, cheese union chips, frietvet etc etc..... Ze hebben de lijst bij Piet van de C1000 afgegeven......
We kunnen al bijna niet wachten tot het hier is!
Gisteren heeft Rob bij the Orange Tree (Nederlands restaurant in HK) frikandellen en bitterballen gekocht. Tja, je betaalt er de hoofdprijs voor....... Maar oh, wat was dat lekker gisteravond!!!!!!!

Deze week hebben onze kids herfstvakantie! Heerlijk genieten van de herfst, terwijl het hier nog bijna 30 graden is! Wel gek hoor...... krijg er nog niet een herfstgevoel van, ookal vallen de bladeren van de bomen. Om toch een beetje een vakantiegevoel te krijgen hebben we maar geknutseld in het thema herfst.




Dinsdag zijn we samen met drie andere Nederlandse gezinnen in het park gaan picknicken. Erg gezellig. De kinderen waren allen in de leeftijd tussen de 1 jaar en 5 jaar. Ze konden allen erg goed met elkaar opschieten en ook tussen de moeders klikte het goed!
We waren er om 11 uur gaan zitten en gingen om half 6 richting huis. Dat zegt genoeg, dacht ik zo!!

Enig nadeel aan deze dag; de vele insectensteken die ik had opgelopen. Tijdens de picknick had ik niets gevoeld, maar die nacht...... grrrr....... Foto's zeggen genoeg, denk ik.

En zo zag mijn hele lijf eruit! Heb er 2 nachten niet van geslapen.
Kinderen hadden trouwens nergens last van....

Omdat het deze week zo'n lekker weer was, zijn we ook op het strand gaan spelen. Schelpen gezocht, gespeeld met het zand en het leukste van alles: Het water in rennen en proberen over de golven te springen!
 Aan de hand van Catherine (onze helper)




Die middag op het strand ook nog verschillende Nederlanders gesproken. Eén van die Nederlanders had al gehoord dat wij hier waren komen wonen en dat ik leerkracht ben van beroep. Nu bood ze me daar op het strand een baan aan bij de Nederlandse school!! Het gaat nu nog om invalwerk voor een vakantie en een zwangerschapsverlof, maar het begin is gemaakt!!
Het gaat om 4 uurtjes in de week, waarvan 2 uur lesgeven aan groep 3 en 4! Joepie!!!
Ze gaf aan dat er een vrijwillige bijdrage gegeven wordt van omgerekend 60 euro per week (voor 4 uur!!). Nou dat komt ongeveer overeen met het salaris van een leerkracht in NL.....

Ook heb ik informatie ingewonnen om de studie HBO Bachelor toegepaste psychologie, specialisatie kinderpsychologie en pedagogiek te gaan volgen. In NL had ik hier ook al informatie over ingewonnen en was alles mogelijk!
Nu doen ze echter moeilijk..... Moet ik voor 6 examens per jaar naar NL terug en deze zijn niet flexibel in te delen. Grrrr! Ik was zo boos!
Weet nog niet hoe dit af gaat lopen.........

We hebben met z'n vieren ook een hele bijzondere tocht naar de grootste Boedha van Hong Kong gemaakt. We gingen erheen met de kabelbaan. Rob had voor een kabelbaan met een glazen vloer gekozen. Hij vond dit helemaal super, evenals Juul! Ik vond het vanaf het begin al supereng.... heb niet teveel naar beneden gekeken. Sep had het in het begin niet in de gaten, maar toen hij vanaf het bankje ging staan, keek hij heel beduusd naar beneden en wist niet hoe snel hij weer moest gaan zitten...



Boven op de berg aangekomen, kon je de enorme Boedha al zien! Toch was het nog wel een eindje lopen voor we er waren. Alles was echt enorm indrukwekkend (ookal was het wel erg commercieel gemaakt met heel veel winkeltjes!)




Eenmaal echt boven aangekomen, waren we wel toe aan een lekker ijsje!
en natuurlijk even dollen!!!

Het was een erg mooie dag. Rob is ook helemaal enthousiast geworden door de vele hikingtochten die je vanaf hier kunt volgen. Hij heeft gelijk meerdere wandelkaarten gekocht. Wanneer onze Rob en Inge hier zijn, is hij vastberaden om vanaf de Boedha naar beneden te wandelen.......
Nou Rob en Inge, neem je wandelschoenen maar mee!!!


Over een goede week is het hier Halloween! Dit feest wordt hier echt superuitgebreid gevierd! Op school is het de hele dag feest, mogen de kinderen verkleed komen en mogen ze iets lekkers meenemen. 's Avonds is er een trick-and-treat tocht is de hele Plaza versierd en kun je allerlei spellen spelen.
Samen met Catherine zijn we van de week kostuums gaan kopen. Ze vertelde dat je die beter 'at the market' kon kopen, dan in de supermarkt omdat dat veel goedkoper was. Dus wij met haar naar Central HK en gingen allerlei steegjes door tot we bij de market aankwamen. Ziet er erg armoedig uit, maar je kunt er zoveel kopen. Ook etenswaren en alles ziet er supervers uit! En dan die prijzen........ echt spotgoedkoop.
Zo heeft Juul een lieveheersbeestjes jurkje met haarband, Sep een pompoenenpak, Rob gaat als piraat en ik als heks en voor dit alles vroegen ze 30 euro. Geen geld dacht ik. Maar Catherine begon direct af te dingen..... Uiteindelijk heb ik alles voor 20 euro meegekregen....... Ik had er wel een beetje een dubbel gevoel bij!!

In het volgende blogverslag meer over het Halloweenfeest!

Bye, bye, zwaoi, zwaoi!

Sep, Juul, Rob en Ingrid

Geen opmerkingen:

Een reactie posten