woensdag 5 oktober 2011

Het gewone leven is begonnen!

Dag lieve lieve mensen in Nederland,

Het is alweer even geleden dat jullie een updateje hebben gekregen over ons leventje in Hong Kong. Ik weet eigenlijk ook niet meer zo goed waar ik het de laatste keer over gehad heb... Misschien moet ik toch maar een soort blog bij gaan houden, dan heb ik meer overzicht (en dat is wel zeer belangrijk voor zo'n gestructureerd iemand als ik...).

Sinds twee weken is Rob aan het werk bij Brand Loyalty. Hij vindt het erg leuk om te doen en is blij dat het contact met de Hongkongese collega's soepeltjes verloopt. Vrijdagavond is hij met ze uit eten geweest. Goed voor de integratie!
Wel maakt hij over het algemeen lange dagen (hij vertrekt 's ochtends om 7.45 uur en komt op erg wisselende tijden thuis (19.00 uur op z'n vroegst).

Juul, Sep en ik houden ons over het algemeen nog bezig met het doen van leuke dingen. We spelen heel veel in het speeltuintje bij ons appartement, spelen ook geregeld op het strand, zijn te vinden in het geweldige zwembad en struinen de supermarkt af naar lekkere dingen. Dit laatste valt overigens nog niet zo mee. De supermarkt hier op Discovery Bay is uitgerust met veel Europese producten, maar je betaalt er wel de hoofdprijs voor. Voor een klein stukje kaas betaal je bijv. 7 euro. Voor 3 bananen betaal is 2,50 euro. Wil je dus niet teveel kwijt zijn aan je boodschappen, moet je een beetje zoeken. En als je dan de supermarkt nog niet van binnen kent, kost dat erg veel tijd :-)).
Ook heb ik een Nederlandse vrouw leren kennen die hier sinds juli woont met haar gezin met twee kinderen (van 5 en 3 jaar). Ze komt uit Veghel, dus we kunnen lekker brabants keuvelen. We zijn al verschillende keren iets gaan ondernemen.

We hebben de afgelopen twee weken ook met z'n vieren leuke dingen gedaan. Zo zijn we in het weekend gaan zwemmen. Rob denkt dat hij dit niet kan missen ongeacht wat de temperatuur is. Zo laat je je kinderen dan in bibberkoud water springen..... En zelf blijft papa dan veilig aan de kant staan...
Ook zijn we gaan hyken. Sep bij Rob in de rugzak, Juul en ik lekker wandelend. Rob had een wandelpad gekozen dat achter ons appartementencomplex begint. Eerst moesten we heel veel trappen omhoog klimmen (lees meer dan 300...), toen een surveival gedeelte wat volgens mij eigenlijk een rivier voor moest stellen, maar uiteindelijk kwamen we op een mooi uitzichtpunt waar we lekker wat gesmikkeld en gedronken hebben voor we weer snel terug moesten wandelen omdat het bijna donker werd (het is hier nl rond 18.30 uur donker).



Afgelopen week ook nog bezoek gehad van een Reuselnaar. Koen (een jongen van 't B(r)ouwersgilde) moest voor zijn werk in China zijn en vloog terug vanaf Hong Kong. Hij kwam bij ons aan met een tas vol lekkers (stroopwafels, chocolade en drop) en een mooi fotoboekje met foto's van Rob en mij van de afgelopen jaren bij 't B(r)ouwersgilde. Erg leuk trouwens om iemands bekends te zien!!!!

Afgelopen donderdag was het ook wel erg spectaculair hier! Onze allereerste tyfoon!!!! Op woensdag gaf het weerbericht al aan dat er een tyfoon aankwam. Maar het waarschuwingsnummer van de tyfoon was nog zo laag (wat betekent dat de tyfoon erg ver weg in). In de loop van de dag werd het nummer wel hoger, maar we voelden ons nog erg veilig in ons appartement en buiten. Ons dus nergens iets van aangetrokken en lekker onze gang gegaan. Echter in de loop van de nacht begon het echt te stormen (heb nog nooit zoiets gezien!!!! Brrrr). Het leek net alsof de ramen uit ons appartement gedrukt werden. Zelfs Rob is die nacht enkele keren uit z'n bed geklommen om dingen te controleren....
De volgende ochtend zagen we op het weerbericht dat het tyfoon nr 8 was, wat inhoudt dat er geadviseerd wordt om binnen te blijven, er geen treinen, bussen, ferry's rijden/varen en ook de scholen dicht zijn. Rob hoefde die dag dus ook niet te gaan werken.
We hebben onze dag binnen doorgebracht met knutselen, spelen, tv kijken etc. In de loop van de dag werd de wind minder heftig en is Rob nog even boodschappen gaan doen, anders hadden we niets te eten 's avonds.



Gisteren was er weer een public holiday (wat hier nogal regelmatig is, komende woensdag is er weer een), wat inhoudt dat iedereen vrij is en dat er gefeest wordt. Wij houden natuurlijk ook wel van een feestje, dus zijn naar Hong Kong Centre gegaan om eens te kijken wat daar allemaal te doen was. Het was er stervens druk, je kon er over de mensen lopen.... (dat is dan weer niet helemaal mijn ding...).
Meteen maar even gaan kijken voor gordijnen in de woonkamer. In de eerste zaak moeten ze gedacht hebben dat Europeanen altijd veel geld uit willen geven, daar kostte nl een gordijn meer dan 1000 euro. En we hadden 4 gordijnen nodig. Nou, jullie begrijpen wel; daar doen wij dus niet aan mee!!!!
In de tweede winkel stond de prijs ons meer aan. Ongeveer 150 euro per gordijn. Dat is nog wel te doen voor 2 jaartjes wonen! En als je dan Rob de onderhandelaar bij je hebt, kom je uiteindelijk uit op een erg aantrekkelijke prijs...... (ik had een beetje medelijden met de verkoopster, haar engels was niet super en Rob lulde haar helemaal om...)
Daarna nog even langs de Ikea om wat meer aankleding voor ons stekkie te kopen. Een vloerkleed, kapstok voor de jassen en heeeeeel veeeeel fotolijstjes..... (Rob vroeg zich af of we wel genoeg muren hadden om al die lijstjes aan op te hangen :-)).
Inmiddels was het al laat (dus donker) en werd er in de haven schitterend vuurwerk afgeschoten. Ik heb nog nooit zoveel vuurwerk bij elkaar gezien!!! Daar is het Nederlandse oud&nieuw niets bij!!!!

Vanmorgen zijn Rob en Juul naar de kapper geweest (op zondag). Juul heeft zich een lekker kort kapseltje laten knippen. Hierdoor komt d´r brilletje beter tot z'n recht.



Vandaag (om 13.00 uur) wilde Rob de kapstok en de fotolijstjes (die we gisteren kochten) op gaan hangen. Dus hij begon ijverig te boren in de muren. De muren zijn hier echter zo knoerhard dat het wel even duurt voordat je een aardig gat hebt. Belt even later de bewaking van het appartementencomplex aan met de mededeling dat er geklaagd wordt over herrieoverlast. Nu blijkt dat je hier op zondag, en zeker op een public holiday-dag, geen herrie mag maken. Maar moet genieten van de rust. Lang Leve Hong Kong!!!!!!!

Vanaf morgen gaan onze kids naar the Sunshine school. Juul gaat 5 ochtenden in de week van 9-12 uur. Sep gaat 2 keer in de week van 9-10.30 uur. Juul ziet er een beetje tegenop; ze vindt het moeilijk dat ze nog maar zo weinig engels kent en geen gesprekje aan kan knopen (tja dat valt ook niet mee voor onze kwebbelkont!). Maar we zijn ervan overtuigd dat ze de taal snel op zullen pikken.

Ze mogen mooi (op z'n engels) in tenu, zo'n geweldig blauw broekrokje en geel/wit geruit bloesje!! Ook de rest op school is erg gedisciplineerd... Denk wel dat onze kids hier tussen zullen opvallen. Ben benieuwd hoe het met ze zal gaan; of ze snel in het gereel zullen lopen?
Juul dacht gisteren al een nieuw engels woordje geleerd te hebben. Tegen een aardbei (strawberry) zegt ze STROPKEBELLEKE! Erg grappig om te horen, maar ik denk als ze hier een aardbeienijsje besteld en dan zegt een stropkebelleke-icecream dat ze haar dan zeer raar aankijken!!!!!

Nou mensen, ik mis jullie allen wel echt enorm!!! Het vakantiegevoel van de eerste weken ebt een beetje weg en er komt zo af en toe wat heimwee/eenzaam gevoel om de hoek kijken. Maar door jullie erg lieve mailtjes/kaartjes lukt het me goed om er niet teveel aan te denken. Thanx!!!

Een hele dikke kus,
Ingrid, Rob, Juul en Sep

Geen opmerkingen:

Een reactie posten