woensdag 5 oktober 2011

een weekje in Hong Kong

Halleekes dear friends,

We zijn nu bijna een weekje in het zonnige Hong Kong en we genieten steeds meer van alles wat we hier meemaken!
Zoals Rob al schreef, is het afscheid nemen niet meegevallen. Van velen van jullie kregen we ook erg lieve reacties. Thanx!!

De kids zijn inmiddels ook al redelijk aan het tijdsverschil gewend. De eerste twee nachten waren ze klaarwakker! Ligt er zo'n wakkere, kraaiende, lachende blonde apekop tussen je in. Probeer dan zelf maar eens serieus te blijven en te slapen....
Juul vond in het begin d'r nieuwe slaapkamer ook een beetje spannend. Vooral het geluid van de airco vond ze eng. Deze moest telkens uit, maar dan is het binnen notime 30 graden in d'r kamertje. Aan dus weer dat ding! Inmiddels is ze er wel aan gewend.
We wonen in een appartement op de 3e verdieping. Juul en Sep vinden het super om met de lift naar boven/beneden te gaan. Op het moment dat we de wandelwagen tevoorschijn halen, sprinten ze beiden naar de lift om als eerste op het knopje te drukken. Vandaag stonden ze er zelf al in voordat wij de deur van ons appartement uitwaren. De deuren van de lift gingen voor onze neus dicht. Gelukkig konden we nog net op tijd op het knopje drukken!

We hebben deze week al erg veel gedaan:
Allereerst hebben we ons gesetteld in ons appartementje. Rob had al veel werk verricht in de weken dat hij al hier was, maar tja, het is en blijft een man..... Dus hebben we het hele interieur weer omgegooid en alles een nieuw plekje gegeven. De woonkamer is zo goed als af, er moeten nog gordijnen komen en wat schilderijtjes opgehangen worden. Maar het ziet er al best gezellig uit!






Verder hebben we een creditcard voor mij aangevraagd (tja, nu kan het leven van de luxe huisvrouw beginnen) een soort kaart aafgevraagd (lijkt op een chipknip in NL) waarmee je kleine bedragen kunt betalen zoals de bus, een maid (nanny/huishoudster en alles in een) op gesprek geweest en ze begint volgende week al voor drie dagdelen per week. We zullen eens kijken of het bevalt, dan kunnen we d'r altijd nog meer inhuren.
We zijn ook al verschillende keren bij de Sunshine school gaan kijken ('school' voor kinderen van 2-5 jaar). Wanneer we daar rond een uur of 4 aankomen, is er niemand meer aanwezig. Denk toch dat ik hier in HK leerkracht wordt, ben je tenminste nog rond vieren afgewerkt :-)).

Ook hebben we een dagje bij de Ikea (ja die hebben ze in Hong Kong ook!) doorgebracht. Gordijnen voor de slaapkamer, kasten voor de speelkamer en kasten voor de slaapkamers gekocht. Deze komen ze volgende week bezorgen en lang leve HK; dit doen ze op zondag!!!!

Gisteren hebben we ons ingeschreven bij de club! Dit is een vereniging waar je aan allerlei activiteiten deel kunt nemen (een soort ontmoetingsplek), met allerlei faciliteiten zoals tennisbanen, fittnisruimten, speelmogelijkheden voor kinderen, een bar, zwembaden en nog veel meer.
Direct nadat we ons ingeschreven hadden, zijn we het zwembad ingedoken! Heerlijk, het was nl 32 graden! Dat is echt genieten, liggen in het zwembad, uitkijkend over de zee en aan de andere kant de bergen. Super!




Doordat het zo heet was, waren de tegels rondom het zwembad ook gloeiend heet! Sep had nog niet in de gaten dat je hier niet te lang op stil moet blijven staan. Na een 10 seconden begon hij erg hard te huilen. Zagen zijn voetjes helemaal rood van het gloeien van de tegels. Even koelen in het water!
In het zwembad nog een Nederlander gesproken. Hij woonde op Hong Kong Island, maar was regelmatig te vinden op Discovery Bay, omdat het hier wel een vakantieoord lijkt (zijn zijn
woorden).
's Avonds lekker uit eten gegaan aan het strand. Hier was een klein speeltuintje bij. Sep en Juul vermaakten zich hier opperbest. Sep had zelfs alweer zitten sjansen! Hij kreeg het meisje zelfs zover dat hij haar mocht zoenen (meerdere keren zelfs!)

Vandaag zijn we naar een winkelcentrum, hier 20 minuutjes met de bus vandaan, gegaan. Een erg leuk winkelcentrum moet ik zeggen!!!
Hier hebben we voor Juul een leuk brilletje uitgezocht (voor diegenen die het nog niet wisten, net voordat we naar HK vertrokken, kwamen ze er bij het consultatiebureau achter dat Juul niet goed zag. Ze heeft al een behoorlijke sterkte aan haar rechteroog +3, met een cilinder van -2). Een mooie roze, helemaal naar haar wens!!!

Voor mama hebben we een nieuwe telefoon gekocht; een I phone. Nu kan ik ook hiermee skypen (of hoe heet dat andere ook alweer, Suus?)

Na een lekker ijsje te hebben gegeten, heeft Juul zich geweldig vermaakt in de fonteinen. Het waren van de fonteinen waarbij er telkens water uit de grond omhoog spuit. Na enige aarzeling durfde Juul er ook doorheen te rennen. Ze had echt de grootste lol!! Sep lag in de tussentijd lekker te snurken in de wandelwagen.



Nou, dat was ie weer wel voor deze keer!!
Voor iedereen die Reusel Kermis gaat vieren, heeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeel veeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeel plezier!!!! Drink maar een extra pintje van ons!

Lieve groetjes,
Rob, Ingrid, Juul en Sep

Geen opmerkingen:

Een reactie posten